lite filmer.

Tänkte jag skulle slänga upp lite filmer på Bianca, och en på Cagancho :) De finns på Facebook, men inte alla kan se de där, så efter att ha hittat ett bra converter-program så kunde jag lägga ut de på YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=2nocvTpU_vg - Cagancho och jag, januari 2010.

http://www.youtube.com/watch?v=yxrRyOiXTe8
- Bianca på Niclas Parlmer-träning, 10 april 2010.

http://www.youtube.com/watch?v=FSYgdE-cilk - Bianca träningstävling 90cm, 11 april 2010.

Enjoy! :)

Igår var jag förresten hos Chrill och hade fredagsmys. Vin, massa prat om allt och inget, Björn Gustavsson, gamla bilder, en råtta, massa godsaker och film hann vi med. Riktigt roligt! :)

Ikväll blir det lugn kväll, film och kanske lite fil med frukt och honung, så gott!

Puss hej

jobba hemifrån.

Idag jobba jag hemifrån. Det är rätt nice. Man kan gå runt i mjukisbyxor hela dagen, dricka hur mkt kaffe man vill, ha hög musik på samtidigt och hinna med att träna, städa och ta stallet när man känner att man har tid för ett break i arbetet. Började med 60 min promenad/ joggingtur imorse, sen frukost framför datorn och lite jobb. Städat lite, plockat ihop grejer som ligger överallt, och sen lite mer jobb. Och ca 1½ kanna kaffe.. Nu sitter jag och jobbar igen, men med vad är hemligstämplat för tillfället. Låt oss bara säga att det är praktiken som ska ha det, ja, alltså Modo. Men bra blir det! ;) Ska sätta lite mer fart nu, trots att jag kommer jobba i helgen med, bara för att bli klar trots att det verkligen inte är någon brådska. Men alltid roligt att vara klar innan deadline :)

Vad mer är nytt då? Hoppade Bianca i onsdags, hon var så fin! Struntade i goggen för hon reagerade inte lika kraftigt i ryggen, så tänkte det kunde vara en bra idé att prova med förbygeln igen. Och det gick kalas! :) Hon hoppade jättefint, höll nästan på att hoppa mig ur sadeln över en oxer! Bådar gott om vi nu ska klämma till med en start i 110 den 2 maj. På hemmatävlingarna 5-6 juni blir det 1m+110 båda dagarna, lokal på lördag och regional på söndag.  Totalt var det sjätte gången jag red henne, och börjar redan se framsteg :) Det är verkligen inte som att rida Plexus, jag behöver inte ha henne taggad till tusen för att hon ska hoppa, bara benen om och låta henne gå i sitt tempo fram till hindren. Inte hålla på att plocka för mkt, och absolut inte börja plocka för sent. Och bli kvickare upp i vissa lägen och trampa ner hälarna mer när det blit lite högre om hon skulle dra till ett av sina megahopp.. Men annars går det kalas! Skulle kanske rida henne ikväll med, men får se om det finns någon plats, Sara skulle höra av sig. Annars får vi ta det på måndag. På onsdag blir det hoppning igen, får se om vi bara tar lite gymnastikhoppning eller om det blir lite höjder, vi har inte tänkt så lång, beror helt på hur hon känns!

Nu ska jag dricka upp resten av den andra kaffekannan, byta om, åka och mocka och ge middagshö uppe hos Petra, duscha och sedan åka till Chrill och mysa ikväll :)

Puss hej

modo hockey.

Jag har bytt arbetsförmedling. Lämnat Kramfors och skrivit in mig i Övik. Så mkt bättre. Min nya handläggare är engagerad, rolig, energifull och otroligt trevlig! Och han gör verkligen allt, ordnar och tar tag i saker direkt. Och så går han att få tag på när man behöver. Annat var det i Kramfors. No offence, men Övik kickar Kramfors ass! I Kramfors var jag tvungen att vara inskriven 3 månader för att få gå med i jobbgarantin för ungdomar, och sedan ytterligare 3 månader i den innan jag ens fick söka praktik. I Övik säger dom att prakitk ska du få söka direkt när du går med i jobbgarantin. Hur som helst, dagen efter jag lämnade in ansökan fick jag godkänt! Bara för att min handläggare ringde och fick muntligt godkännande av facket, istället för att vänta tills de var tillgängliga för att skriva på papperet. Så i måndags började jag på Modo Hockey :) Hur roligt som helst, gör massa grafiska grejer, fotar och hjälper till på alla sätt jag kan. Fystester har alla spelare gjort nu (födda -94 till A-laget) och funderar lite på att göra de jag ockå. När ingen ser såklart! Vore lite roligt att se vad man skulle få för värden som ryttare ist för hockeyspelare..

Hur som helst, nu måste jag fixa lite bilder, sen bär det av till stallet och lunchfodra bl.a. Jobbar lite extra hos Petra nu, superroligt att jobba i stall igen, trots att det inte är riktigt som hos Niklas ;) Men jag stortrivs ändå! Sen blir det mer jobb, och ikväll hoppträning med Bianca :) Klubbtävling nästa helg, så nu ska vi trimma!

Puss hej

telefon.

Ja, då går det återigen att nå mig på mobilen :) Samma nummer som alltid, ni som har det vet vilket.  Ni får ock gärna skicka ett sms med ert namn så jag har era numer igen också ;)

Ska fixa filmerna från helgen med, är ju så roligt med rörliga bilder också, speciellt när det hoppas! Ska bara få programmet att funka på min dator, och internet.. Sitter vid stora datorn hemma för tillfället.

Också hjälpt Petra idag, tagit hand om stallet åt henne. Glömt hur avkopplande det kan vara att mocka :) Haha! Mockat, rengjort vattenhinkar, förberett hö och kraftfoder, sopat och gett hästarna lunch. Mysigt var det!

Puss hej

bilder från helgen.

Och så lite bilder från helgen :)


Niclas-träning, fredag.

Niclas-träning, fredag.

Niclas-träning, lördag.

Niclas-träning, lördag.

Träningstävling, söndag.

Träningstävling, söndag.

NP-träning och träningstävling

Så är helgen slut, och jag är supernöjd! Tränat för Niclas Parlmer med Bianca igen, hon skötte sig bra och var duktig båda dagarna :) Hon är ganska öm i ryggen, så hon fick liniment på fre em, lör fm, lör em och så idag em. Niclas tyckte också jag skulle kolla om någon hae en gelpad att låna till henne, och som tur var hade Carola en. Men det verkar inte störa henne så mkt i hoppningen tack och lov, för hon hoppar med samma bjudning som förut :) Försökte dra iväg flera gånger under helgen. Men hon var duktig, är som sagt supernöjd med henne efter helgen :)
Sen idag var det träningstävling, på vilken jag tänkte hjälpa till lite, men icke. Sara lurade in mig på att starta henne i 90 cm. Hop hoppade bra, men jag var lite sen med eftergiften på fjärde hindret, så vi rev det :/ Men men, man lär sig av sina misstag! Femte gången totalt jag rider hästen så. Man ska inte vara för kräsen. Hade hon inte gått Niclas i helgen och om det varit en 1m-klass också hade jag startat där med, bara för att. Men klubbävling 2 maj, så har Carla och jag sagt att det ska bli 110 för henne ;) Bara att träna på! Och fixa ryggen hennes.. Någon kiropraktor måste det ju finnas här omkring. Men funderar lite på om det inte kan sitta i musklerna också. Får kolla upp det helt enkelt. Vill ju ha en frisk häst, även om hon bara ska gå på ridskolan.. Ska ladda upp filmer från helgen, länkar till dessa sen när de är klara.

Puss hej

påsk i stockholm.

Jag fortsätter min resa upp genom Sverige med att stanna till i Stockholm i påsk. Varit på arbetsintervju idag för en heltidstjänst som personlig assistent i Sundbyberg. Hoppas! Då blir det dock inte så mkt hemma i sommar om jag skulle få det, igen! Hoppas ju på campingen, men måste ha ett säkert besked från de ganska omgående isåfall. Hur som helst, kom hit idåg, åt gottigott med syrran.

Anlände från Tyskland i Lund förra onsdagen och intog Fia och Pers soffa. Alltid lika trevligt! Fredag drogs det vidare mot Sofia i Malmö, fest i Hässleholm hann vi med också. Måndag vid lunch kom jag till Forsgård igen, riktigt roligt! Saknat Cia, Caggen och Jackie något otroligt! Caggen fick sig en puss direkt ;) Red Bellabus åt Cia, sedan Calista och så söta lilla Corad i skogen över diverse terränghinder. Åh så jag vill ha en häst att träna och tävla med! Igår kom jag då till Stockholm, efter ett pass med Bella i ridhuset, 5 1/2 timmar på tåg och lite kämpande med väskor på tunnelbanan. Idag hoppas vi på en fika eller kanske lunch med Cilla, sedan myskväll med syrran. Jag ska laga mat.

Alla mina kära vänner i huvudstaden, ni har mitt nr, hör av er så hittar vi på något!

Puss hej

RSS 2.0