resfeber.

Det är ett ständigt pirri min mage just nu. Förväntan, och kanske lite rädsla också. Biljetterna ner är bokade. Det kanske är orsaken till pirret. Fast pirr är nog ett bra tecken, det betyder väl att man ser fram emot något? Och ser man fram emot något så brukar det bli bra. Måste bara ta mig till att börja packa.. Åker till Stockholm imorgon, sover hos syrran sedan vidare London-Jerez på tisdag. Jag har nog inte riktigt fattat vart jag ska än, eller vad jag ska göra där. Jag som inte skulle jobba mer med hästar, haha. Och om det skulle bli skulle det ju vara hos Niklas igen. Jaja, allt det sas innan Spanien-förfrågan dök upp ;) Killen heter iallafall Ansgar Holtgers, har mycket samarbeta med Marcus Ehning tydligen. Cinderella säger väl en hel del på vad det är för klass på hästarna med.. Kommer bli skitroligt, och jag ska njuta allt jag kan! Försöker hålla bloggen och FB uppdaterat så gott jag kan (läs; i mån av dator-tillgänglighet) och ta mängder med bilder. Vem vet vart detta äventyr slutar, man kanske hittar sig jobb hos en världscupryttare, vem vet? ;)

Nu ska jag inta TV-soffan med min mor och min far, sedan MÅSTE jag börja packa. Avresa kl 14.05 imorgon. Shit!

sunshine tour, så gott som bestämt

Jag har i stort sett bestämt mig. Jag åker till Spanien. Har inget annat på G här hemma, det handlar bara om 5½ vecka, bra lön, trevligt folk, otroliga möjligheter att skapa kontakter. Det faktum att vi blir 3 stycken på 10 hästar gör inte saken sämre direkt.. Ansgar hade en kompis som också behövde en, så ska snacka med Emilia om det. dock lite synd eftersom vi fått jobb under Göteborg Horse Show, nere i stallen. Hade varit grymt roligt det med, men Göteborg Horse Show kan man jobba på andra år, Sunshine Tour kanske man inte har möjlighet att åka på fler gånger. Lite samma inställning som när jag drog till Skåne och var lite freaked och rädd inför det hela, "Finns ingenting här hemma nu som håller mig tillbaka, och du kommer ångra dig om du inte åker". Lev livet helt enkelt! Vad som händer sen i månadsskiftet mars/ april får vi ta när vi kommer hem. Mamma tycker att jag ska åka dessutom..

Nu blir det en stor kopp kaffe, en riktig funderare inför Spanien, flygbokning och sen träning.
Oh my god, det kittlar i magen! :)

Puss hej

sunshine tour kanske ?

Jag har fått erbjudande att åka med till Sunshine Tour i Spanien i 10 veckor.. Eller erbjudande och erbjudande, Niclas Parmler känner en kille som behöver ha med en hästskötare. 10 veckor, Spanien, många världsryttare. Jag som hade lämnat hästbranschen, är jag redan på väg tillbaka? Måste kolla upp detta iaf, duker inget jobb upp kan det mycket väl bli aktuellt. Men det ska iofs mycket till för att  jag ska åka, mycket ska klaffa. Troligen är det 10-12 hästar, och är jag själv med så många åker jag inte. Det är för mkt, tyckte 5 hästar i Strömsholm var mycket i höstas.. Man kan inte ta hand om dom på det sätt man vill om man har för många, det blir så hattigt om ni förstår. Man har mindre tid till var och en av dom. Men jag måste erkänna att jag är bra sugen!

Har börjat prata med en tjej som jobbade hos Niklas Arvidsson förut också, innan mig. Emilia, jättetrevlig :) Har så jukt mkt att prata om, och hon har samma sjuka humor som jag. Planerar in en gemensam Skåne-resa för att hälsa på alla på Forsgård, vore så roligt! Saknar Skåne, människorna, hästarna, Helsingborg och Lund. Cia och Fia (jag vet, lite roligt är det) saknar jag nog mest. Och Cagancho så klart. Min älskade Cagancho. Som för i övrigt har blivit valack :( Såg artikeln förra veckan, jag har dock vetat om det sedan i höstas. Den 2 November åkte jag och Lene (ägaren) till Stenestads-kliniken och lämnade honom. Hon ville ha någon med sig så hon slapp åka med honom själv om det skulle vara någonting, så Niklas tyckte jag skulle åka med, eftersom han ändå var "min" hingst, min gullegris. Då märker man att de ser och förstår hur mycket hästarna betydde för en. Saknar allt som sagt!

Nu blir det mer jobbsök, telefonsamtal till Niclas P, städning, snöskottning och ett bad.
Puss hej!

Lite bilder från Sunshine Tour, lockar inte alls!


i sista sekunden.

Jag gillar när saker och ting löser sig i sbsolut sista sekunden.. Så blev det i fredags. Stod utan bil, sedan kom Daniela som en räddare i nöden, men då stod jag dessvärre utan transport. Dock löste det sig i ja, sista sekunden, och vi kom iväg till Dannero med Bianca :) Gruppen jag skulle rida i började 20.30, 20.25 tyckte Bianca att det var dags att äntligen kliva på transporten.. Tack och lov var de försenade så vi kom fram och lastade av precis när gruppen innan var klara. Bianca var lite bitchig och sparkade en hel del, men hoppade ändå bra. Så skönt att sitta på en häst som faktiskt hoppar, oavsett hur hon kommer på hindret. Till skillnad från Plexus ;) hehe. Hon fick stå kvar på Dannero, så vi var med andra dagen också. Då skötte hon sig mycket bättre! Sparkade gjorde hon, men inte alls lika mkt som första dagen. Hon kändes finare också, och de sa att hon såg finare ut andra dagen :) Roligt! Har ju inte hoppat "riktigt" sedan 2 maj när Plexus och jag gjorde sista starten ihop, så det var riktigt roligt att hoppa igen! Och jag skämde inte ut mig, tack och lov ;) Blev lite tänd på att försöka hitta jobb här uppe, så man kanske kan satsa lite på henne, hon är ju förjäkla fin hästen! Vore iaf roligt. Men man vet ju som sagt aldrig med jobb. Söker i hela Sverige, så kan lika gärna hamna i Linköping, vad vet jag. Hoppas kan man alltid :)

Slänger upp lite bilder också, Michael var och fotade träningarna.
bilbrist.

Jag vill verkligen åka och träna för Niclas Parlmer i helgen. Problemet är bara att den av våra bilar med dragkrok är i Övik.. det kunde vi inte tänkt på lite tidigare! Dock tror jag inte att den orkar dra hästtransport med häst i, för den är ganska liten. Finns ingen annan som har dragkrok på sin bil heller verkar det som, Norrland är helt emot dragkrok.. Om man nu hittar någon med dragkrok ska man få de att låna ut den till lilla mig också. Det är bara några timmar, kom igen nu. Attans hundklubb som bokat ridhuset i Kramfors så vi inte kan träna där.. Nu måste man ta sig till Dannero, och därmed också transportera hästen. Onödigt, men vad ska man göra. Har gett upp hoppet om att få tag på en bil, men blir det så kommer jag ta med mig Bianca. Har aldrig suttit på hästen, och hoppa upp och träna för Niclas första gången är kanske inte direkt idealet, men det ska jag väl klara ? Jag har ju ändå suttit på alla möjliga knepiga hästar nere i Skåne, så Bianca ska väl inte vara några större problem :)

Nu blir det kaffe, städning och en sväng ner på gymmet.
Hårdträning deluxe har inletts!

kanske världens sötaste kattunge.

Jag måste bara tipsa om en film på Youtube! http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8&feature=related, en så sjukt söt kattunge jag såg på Ellen DeGeneres show idag :) Ja, jag är arbetslös så jag är hemma den konstiga tid det sänds. Hur som helst otroligt söt, och som måste spanas in!

Har varit ner på gymmet idag, skönt att känna musklerna bli trötta, kommer säkert värka imorgon! :) Jag är kanske en av få som faktiskt gillar att ha träningsvärk, iaf i måttlig mängd. Man ska veta att man lever! Är hur som helst helt slut, så det blir en tidig kväll, ska till Härnösand med Maria imorgon och hålla i fotokurs på SIDA. Åker 06.30!

Tills nästa gång, puss

simma då!

Jag var fotomodell idag, sjukt nice! Leona stod bakom kameran och vi hade sjukt roligt i studion. Kommer bilder sen, blev rätt bra om jag får säga det själv :) sedan begav vi oss mot simhallen och simmade 30 min. Skönt! Har inte simmat på evigheter känns det som, så det var riktigt härligt! Leona har ju dock tävlingssimmat, så det var kanske mindre roligt att simma bredvid henne ;) Men jag var inte direkt dålig i skolan heller så. Har varit jättekallt idag med, dock var det ganska uppfriskande! -24 grader stod termometern på när jag gick ner till bussen.

Imorgon blir det styrketräning, som jag längtat!

Puss och godnatt!

RSS 2.0